KJELKEUTLEIE SLED RENTAL

trekjelke kjelkeutleie afo korken korketrekkeren
GRUPPER
Bestillinger tas imot på mail til akeforeningenoslo@gmail.com
Skoleklasser og skoler må bestille på mail i god tid før leie og motta bekreftelse.
Grupper eller akeglade som vil sikre seg utstyr kan bestille kjelke eller rodel mandag til fredag på mail. Lørdag og søndag er det første mann til mølla.
Grupperabatt gis fra 20 personer.
familiekjelke utleie akebakke kollen korken
ALLE KJELKER
Voksen/Adult
Barn/Kids under 18
Hjelm er inkludert i leieprisen og er vanligvis tilgjengelig. Helmets are included in the price.
rodel2 kjelkeutleie afo korken korketrekkeren
RODEL
Voksen/Adult
Barn/Kids under 18
Medlemmer leier GRATIS hele vinteren.
Innmelding og betaling skjer på klubbhuset ved utleiedisken. Priser for sesongen 2019/2020 er kr. 150 for barn, kr. 250 for voksen og kr. 100 per person i familie ved minimum fire innmeldte.
Finn oss

Vi aksepterer Vipps, debetkort og kredittkort som VISA og Mastercard med flere.

HVEM KAN BRUKE AKEBAKKEN?

Akebakken er rekreasjonsområde tilhørende Oslo Kommune. Alle som ønsker å ake kan ake gratis ned bakken.

FOR FAMILIEN

La far kjøre med familiens yngste, og la fartsgale mor ta’n helt ut og suse inn i “Dødsen“, liggende perfekt lavt på kjelken. Korketrekkeren passer for alle og er ingen bob- og akebane slik du har sett den på tv fra Lillehammer. Farten bestemmer du selv ved å bremse kjelken slik du gjorde da du var liten.

FOR GJENGEN

Varm opp gjengen med fart og fres. Noen turer i Korketrekkeren bygger garantert opp stemningen før lørdagens bravader. Vil dere virkelig konkurrere, mangler ikke banen overraskelser. Det er rett og slett ikke sikkert at den som får best start kommer først i mål…

Når alle har eplerøde kinn etter en kjempedose frisk luft, snøsprut og latter, smaker alt så mye bedre.

TRADISJON

Oslo-folk har kort vei til tradisjonsrike omgivelser. T-baneturen fra Nationaltheatret til Frognerseteren tar 35 minutter. Etter aketuren tar du T-banen opp igjen på 16 minutter.

SIKKERHET I AKEBAKKEN

Korken har en lang tradisjon som frilufts arena for Oslos befolkning men som vanlig må alle ta hensyn til hverandre for at dette skal bli en fin opplevelse for alle.

Det er lurt å bruke hjelm for å unngå skader. Du bør ikke ake på plastposer eller andre innretninger uten styremulighet, og husk å tilpass farten etter ferdighet og erfaring.
Aker du sammen med små barn er det lurt å unngå de travleste tidene.
Ikke stopp midt i løypa, trekk deg alltid ut til siden hvis du må vente på noen, og ikke gå i akebakken. Faller man av kjelken underveis må man ikke bli liggende i løypa, men komme seg raskt til siden. Er uhellet ute må personen sikres ut av løpa og lege tilkalles.

Kort oppsummert, bruk sunn fornuft og ta hensyn til de andre, så får alle det mest mulig moro!”

HUSKEREGLER
icono01

Bruk hjelm, og gjerne støvler over ankelen da kutt og skader på ankel er hyppigste skade årsak.

icono02

Bruk sunn fornuft

icono03

Ikke ak på plastposer og andre ake innretninger hvor du overhode ikke har styring

icono04

Tilpass farten etter dine ferdigheter

icono05

Ikke stopp midt i løpa og bli stående – trekk alltid til siden

icono06

Faller du av kjelken – ikke bli liggende i løypa, kom deg til siden

icono07

Aker du sammen med mindre barn – prøv å unngå de travleste tidene. Ikke ta med hund.

icono03

Ikke gå i Korken

icono08

Er uhellet ute – få den som er skadet ut av banen og kontakt lege

FORHOLD I BAKKEN

Korken blir normalt preparert hver natt og forholdene er best tidlig om morgenen.

På hverdager er det vanligvis rolig.

Lørdager er det rolig frem til kl. 11.00 så er det mye aktivitet. Søndager er det rolig frem til kl. 12.00

Akeforeningen anbefaler på det varmeste å stå tidlig opp og få et par gode turer før alle andre kommer.

Akeforeningen stenger kjelkeutleien når vi mener forholdene i Korken ikke lenger er forsvarlige. Korketrekkeren er et kommunalt anlegg.