BANER

AKEBAKKER

Er du glad i å ake har du flere muligheter for å nyte snø, fart og moro.

I Oslo bruker vi Korketrekkeren, eller “Korken”, som ligger rett nedenfor klubbhuset. Du tar T banen opp etter endt tur.

Som medlem i Akeforeningen i Oslo kan du kjøre kjelke på kunstbane via Norges Ake, Bob og Skeleton forbund, og i Lillehammer Olympiske Akeanlegg i Hunderfossen.

KORKETREKKEREN “KORKEN”

Korketrekkeren er oppkalt etter noen av banens svinger som kan minne om en korketrekker.

Alle bakker ned fra Frognerseteren var i sin tid akebakker. I 1955 i Korken gikk det første Ake VM i historien, med Norges første og eneste verdensmester i aking, Anton Salvesen.

Under OL i 1952 ble det kjørt bob, ikke i Korken men i en trassé som starter ved Sporten.

Det er bob banen som er avbildet her til venstre.

AFO disponerer en egen naturbane ved gamle Midstubakken som tilfredstiller kravene til internasjonale konkurransebaner.

KUNSTBANE
LILLEHAMMER OLYMPISKE AKEALEGG, HUNDERFOSSEN

Har du lyst til å prøve aking i den Olympiske Ake- og Bobbanen i Lillehammer? 

Aking i banen i Lillehammer er det samme som den olympiske disiplinen aking. Når man starter med aking begynner man langt ned i banen med en kjelke for nybegynnere. Ettersom man får mer erfaring og mestrer teknikken vil man kunne starte lenger oppover i banen og få mer fart.  

Akeskole – Lillehammer Olympiske Ake- og Bobbane 

Akeskolene koster kr 600,- for en helg. Da er alle kostnader dekket. Første gang gjelder dette også som innmeldingsavgift i Akeforeningen i Oslo, noe som er nødvendig grunnet lisens. Påmelding skjer for en helg av gangen, og man binder seg ikke til å være med hver helg. 

Vi drar fredag ettermiddag eller lørdag morgen, og blir til søndag formiddag. Treningsøkter i banen har vi lørdag og søndag. 

Til å begynne med aker man i vanlig klær, for eksempel det man ville stått på ski med. Vi anbefaler å bruke klær man ikke er så redd for. Hvis man treffer en vegg, kan det skrape opp klærne. 

For mer informasjon kontakt Lina Harnes  på mail: lina.harnes@gmail.com