BANER

AKEBAKKER

Er du glad i å ake har du flere muligheter for å nyte snø, fart og moro.

I Oslo bruker vi Korketrekkeren, eller “Korken”, som ligger rett nedenfor klubbhuset. Du tar T banen opp etter endt tur.

Som medlem i Akeforeningen i Oslo kan du kjøre kjelke på kunstbane via Norges Ake, Bob og Skeleton forbund, og i Lillehammer Olympiske Akeanlegg i Hunderfossen.

KORKETREKKEREN “KORKEN”

Korketrekkeren er oppkalt etter noen av banens svinger som kan minne om en korketrekker.

Alle bakker ned fra Frognerseteren var i sin tid akebakker. I 1955 i Korken gikk det første Ake VM i historien, med Norges første og eneste verdensmester i aking, Anton Salvesen.

Under OL i 1952 ble det kjørt bob, ikke i Korken men i en trassé som starter ved Sporten.

AFO disponerer en egen naturbane ved gamle Midstubakken som tilfredstiller kravene til internasjonale konkurransebaner.

KUNSTBANE
LILLEHAMMER OLYMPISKE AKEALEGG, HUNDERFOSSEN

Har du lyst til å prøve aking i den Olympiske Ake- og Bobbanen i Lillehammer? 

Aking i banen i Lillehammer er det samme som den olympiske disiplinen aking. Når man starter med aking begynner man langt ned i banen med en kjelke for nybegynnere. Ettersom man får mer erfaring og mestrer teknikken vil man kunne starte lenger oppover i banen og få mer fart.  

Akeskole – Lillehammer Olympiske Ake- og Bobbane 

Akeskolene koster kr 600,- for en helg. Da er alle kostnader dekket. Første gang gjelder dette også som innmeldingsavgift i Akeforeningen i Oslo, noe som er nødvendig grunnet lisens. Påmelding skjer for en helg av gangen, og man binder seg ikke til å være med hver helg. 

Vi drar fredag ettermiddag eller lørdag morgen, og blir til søndag formiddag. Treningsøkter i banen har vi lørdag og søndag. 

Til å begynne med aker man i vanlig klær, for eksempel det man ville stått på ski med. Vi anbefaler å bruke klær man ikke er så redd for. Hvis man treffer en vegg, kan det skrape opp klærne. 

For mer informasjon kontakt Lina Harnes lina.harnes@gmail.com